Samenwerking met de Bettinehoeve

Bargo is het nieuwe restaurant direct aan de A58. Ivan & Marylene hopen snel het terras en de deuren van Bargo voor de gasten te kunnen openen. Het restaurant bij Breda Airport (Bosschenhoofd) is een uitstekende uitvalsbasis voor een borrel op het terras, lunch, diner of een evenement om iets te vieren. Momenteel kun je de lekkere gerechten voor de lunch en/of diner laten bezorgen of afhalen. Uiteraard hebben ze ook een heerlijke salade met Bettine geitenkaas. Wij stelde Ivan & Marylene een aantal vragen over de start van Bargo.

Sinds wanneer zijn jullie geopend?
Een echte opening, inclusief een fantastisch feest, hebben we helaas niet nog niet mogen hebben. Wij wachten geduldig op de nieuwe maatregelen vanuit de overheid met betrekking tot COVID-19. We staan in ieder geval te popelen om het restaurant de openen en de gasten te mogen ontvangen. Gelukkig konden we al beginnen met afhaal- en bezorgmaaltijden.

Wat betekent de naam Bargo?
Bargo komt van het woord cargo, de lading van een vliegtuig. Wij hebben echter een ‘transport’ uit de bar, dus bargo. Onze bar heeft een hele mooie prominente plaats in het restaurant gekregen en we zijn heel trots op het resultaat. Geheel zelf gebouwd naar eigen ontwerp.

Was het spannend om dit restaurant te openen tijdens COVID19?
Heel spannend om nu een restaurant te openen. Gelukkig hadden we wat ervaring opgedaan met Restaurant de Haard (Bosschenhoofd) en Havenhuis (Etten-Leur). Op het moment dat we de beslissing maakte, was het uiteraard nog niet duidelijk dat we opnieuw een sluitingsperiode zouden krijgen door RIVM maatregelen. Maar wanneer we kunnen, gaan we uiteraard echt open. Heel spannend dus.

Wat maakt jullie restaurant zo uniek?
De locatie, de toegankelijkheid en de service. De locatie is uniek. Gelegen langs de landingsbaan, verschillende toegangswegen, voldoende parkeergelegenheid en natuurlijk de vliegtuigen. Verder proberen wij alles te doen voor al onze gasten en het bezoek tot in de puntjes te verzorgen. Een glimlach is voor ons de beloning voor onze werkzaamheden.

Wat is jullie concept?
Een toegankelijk en gastvrij restaurant voor iedereen met (h)eerlijke gerechten en dranken. Voor alle doelgroepen en leeftijden willen wij een leuke ervaring bieden. En ondertussen stijgen en dalen de vliegtuigen aan onze terraskant op.

Hoe gaat de komende tijd eruit zien?
We wachten op de werkelijke opening. Tot die tijd proberen we reclame te maken door goede gerechten te ‘serveren’. Wanneer we dan werkelijk open gaan, hopen we dat we veel gasten mogen ontvangen.

Wat is het eerste wat jullie gaan doen als de boel weer wordt versoepeld?
Enorm hard ‘knallen’. We kijken echt uit naar de dag dat we het terras mogen openen en dat we gasten mogen ontvangen. We willen zo graag laten zien wat we kunnen en hoe het nieuwe restaurant is geworden.

Jullie hebben Bettine op de kaart staan, wat maakt onze kaas zo prettig om mee te werken?
Bettine heeft voor ieder concept en ieder gerecht een oplossing. De productlijn is erg breed. Voornamelijk van de prijswinnende Grand Cru kunnen we geen genoeg krijgen. Zo gebruiken we op de verschillende locaties verschillende producten. De smaak is naast constant van kwaliteit, ook precies zoals geitenkaas behoort te smaken. Tevens blijft het een fantastisch ‘streekproduct’, waar we als omgeving erg trots op mogen zijn. Bettine is gewoon uniek in zijn soort.