Gloednieuw restaurant bij Airparc Seppe popelt om de deuren te openen: ‘Lockdown gaat een keer voorbij’

BOSSCHENHOOFD - Na dik twee jaar leegstand krijgt de glazen toren aan de kop van Airparc Seppe binnenkort weer horeca. De vraag is alleen nog wanneer de deuren open kunnen. Eigenaar Ivan Smulders van het nieuwe restaurant Bargo is er in ieder geval klaar voor. ,,Wij staan te popelen, het is alleen nog even wachten tot de lockdown voorbij is.”

 

 

En dat zal een keer gebeuren, zegt de Hoevenaar met berusting in zijn stem. Toen in september de huurovereenkomst rondkwam, zag hij die tweede lockdown niet aankomen. ,,Ik snap dat het nu een gekke tijd lijkt om deze stap te zetten, maar een restaurant beginnen is altijd een risico. Wij hebben besloten dit risico te nemen.”

Daarbij helpt dat hij geen horecagroentje is, als eigenaar van het Havenhuis in Etten-Leur en De Haard in Bosschenhoofd. Met Bargo - 'een vrachtvliegtuig heeft cargo en wij hebben een mooie bar’ - ziet hij meer dan genoeg mogelijkheden. ,,Ik vond het zo zonde dat dit pand leegstond, ik wil er iets moois van maken. Het is zo langs de A58 toch de toegangspoort van Halderberge.”

Klandizie verwacht hij doordeweeks uit zakelijke lunches vanaf het bedrijventerrein. In het weekend rekent hij op toeristen, vliegtuigspotters en gezinnen uit het dorp. ,,Maar iedereen is natuurlijk altijd welkom. Ik denk dat er genoeg markt is hier. We hoeven De Cockpit ook zeker niet in de weg zitten, Seppe is groot genoeg voor ons allebei.”

Feest in de hangar
Boven zijn er twee vergaderruimtes, beneden nog een loungebar en een hangar, die wordt omgebouwd tot zaal voor evenementen, bruiloften en partijen. ,,We hebben in 3 maanden de hele tent verbouwd. Van het terras, waar je straks mooi vliegtuigen kunt kijken, tot aan de nieuwe keuken. Zelfs aan de akoestiek in de hangar hebben we gewerkt.”

De kaart wordt ‘brasserie plus’: ,,Snel en toegankelijk, maar wel kwalitatief hoogwaardig.” Dat is vanaf ‘ergens volgende week’ al te proeven; dan begint Bargo met afhalen en bezorgen.